Algemene handleiding houten bouwpakketten

  • Op de achterkant van de afbeelding die in de verpakking zit staat een tekening. Je ziet daar op genummerde onderdelen. Als de verpakking een doos is staat deze tekening op de achterkant van de doos. De tekening heb je nodig om het bouwpakket in elkaar te zetten.
  • De houten onderdelen van het bouwpakket zijn voorgestanst in houten bouwplaten. De onderdelen kun je voorzichtig uit de houten bouwplaten drukken. LET OP: haal NIET vooraf alle onderdelen uit de bouwplaten, maar doe dit stap voor stap aan de hand van de onderstaande handleiding. Je kunt de handleiding ook als pdf downloaden

Bouwinstructie

Gebruik het meegeleverde schuurpapier (of je eigen schuurpapier) om randjes van onderdelen die wat ruw zijn een beetje glad te maken. Als een onderdeel een beetje vast blijft zitten in de bouwplaat, trek er dan niet aan maar draai het voorzichtig rond tot het los gaat. Dat voorkomt beschadigingen.

Je kunt het pakket helemaal zonder lijm in elkaar zetten. Omdat hout altijd een beetje "werkt" (dat wil zeggen krimpt of uitzet) kun je het pakket na verloop van tijd altijd uit elkaar halen en met een beetje houtlijm op de onderdelen opnieuw stevig in elkaar zetten. Uiteraard is het dan niet meer uit elkaar te halen. Bouw het pakket altijd eerst een keer zonder te lijmen. Je kunt dan eventuele bouwfoutjes nog herstellen. Soms moet er een onderdeeltje, bijvoorbeeld een oog, wel vastgelijmd worden.

  1. Leg de bouwplaten op volgorde van de tekening voor je.
  2. Bekijk de foto en de onderdelen goed voordat je begint. Zorg dat je al een idee hebt hoe de onderdelen in elkaar gezet moeten worden.
  3. Nu moeten de onderdelen in elkaar gezet gaan worden. Volg de nummering op de tekening. Elk nummer komt twee keer voor. Begin dus bij nummer 1 en verbind dat onderdeel met de andere nummer 1.
  4. Verbind zo alle delen met de zelfde nummers met elkaar: 2 met 2, 3 met 3 enzovoort.

Je kunt het bouwpakket ook verven. Aan te raden is om het dan eerst een keer goed in elkaar te zetten zodat je weet hoe het er uit ziet. Haal het dan uit elkaar en verf de onderdelen apart. Als je het pakket daarna weer in elkaar zet is het eindresultaat het mooist.

Tot slot: op YouTube zijn veel video's van handleidingen te vinden. Zoek dan naar "DIY wooden construction kit" met het typenummer dat op de achterzijde van de bijgeleverde afbeelding staat. Veel plezier met je bouwpakket! Klik hier om terug naar onze houten bouwpakketten.